top of page
KMK 2024 - Logo-White.png

Presenteras  av

Elon_Kristianstad_svart.png

Lite mer information

Deltagarna kommer att laga mat i våra kök i butiken. Två och två duellerar ni och varje duell blir poängsatt. Man får poäng vid varje tävling och de två med högst poäng går vidare till final.

 

När deltagarna är uttagna kommer vi ha en kväll i butiken för deltagarna där vi har en masterclass. Man får lite inspiration, kunskap, tips och trix inför tävlingen. Här presenteras också de olika kategorierna som man kommer bli bedömd i. Masterclass hålls av Louise och Robin från Creations by Louvins, som kommer vara med på alla dueller.

 

Man kommer få laga vilken mat man vill på duellerna. Ni får en viss prepptid hemma och ska slutföra din rätt i butiken på 30 minuter. Matlagningsköken är utrustade med ett basskafferi som kan behövas på plats. Övriga råvaror får deltagarna inhandla i förväg. Dessa handlas på Stora Coop med presentkort som delas ut på masterclass. Köken är utrustade med kastruller, stekpannor och redskap. Elektriska varor såsom ugn, häll, mixerstav mm. Allt detta gås igenom i förväg.

 

Varje duell kommer att spelas in och vi har en huvuddomare samt en konferencier som är samma vid varje duell. De känner ni igen från masterclassen. Louise & Robin från Creations by Louvins.

 

Finalen går av stapel i butiken. Finalisterna intar köken och ska tillaga smakprover till kvällens gäster. Gästerna får sedan lägga sin röst på deras favoritbidrag.

Vinnaren

2023

David blev Kristianstads första Mästerkock. Efter en rafflande final mot Miranda med fantastiskt mathantverk och höga smaker var det bara en poäng som skiljde finalisterna åt. Stort grattis även till Miranda för en strålande insats.

ELON Kristianstad i samarbete med

bottom of page